sobota 17. prosince 2016

Nemoce, emoce, Vánoce

Už několik dní si doma jedeme rýmičky, kašlíčky na střídačku všichni. Eliška chodí vcelku pravidelně dvakrát v týdnu do školky, tak se naše "bacilové teritorium" ještě trochu rozšířilo. A tak nějak si říkám, že máme ze svých dutin asi dostat ještě poslední zbytky letošního roku a nastartovat se do nového. Jak já ráda na konci roku hodnotím a plánuji... Ale na to bude čas za pár dní.


Teď jsme ve víru chystaní se na Ježíška. Kouzlo Vánoc je něco, co od malinka zbožňuju. Údajně jsem nechtěla ve škole ještě dva roky věřit, že Ježíšek neexistuje a pořád jsem dělala, že o ničem nevím. Proto na Ježíška doma věříme. Naši princeznu jsem o tohle nechtěla připravit. Psát dopis Ježíškovi, ozdobit stromeček, aby nás našel, po rozbalování si stoupnout k oknu a Ježíškovi poděkovat, protože tam někde je a vidí a slyší nás. Prožít si ty emoce, že je něco tajemného, co nemůžeme vidět, ale můžeme se na to spolehnout.



A k tomu pohádky, kde dobro vítězí nad zlem, lstivý rádcové jsou po zásluze potrestáni a pravda vždy vyjde najevo. K tomu teplý čaj, rozsvícená světýlka na stromečku a pár kousků cukroví. A co na tom, ze nemáme umytá okna, cukroví jsou jen dvě řádky a prádlo čeká až ho vypereme. Ten vnitřní klid, atmosféra toho, že se něco chystá, pocit, že někam patříme a vděčnost, že se máme. K čemu by byla snaha blížit se nějaké dokonalosti na oko, když je největší dokonalost právě v tom, co dokonalé není? :-)



Jdu s Eliškou dokoukat pohádku Polární expres a dopéct vanilkové rohlíčky. :-)
Přeji všem klidné přípravy a rozjímání.
Lucka  


2 komentáře:

  1. Krasny clanek. Take bojujeme s bacily a to jeste Nela ani do skolky nechodi. Radi to vsude. Zrovna premyslim, zda je nutne dozdobit perniky, nebo lezet s Nelou v posteli po obede. Po precteni tveho clanku na perniky kaslu.😅

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víte co, ono se to prostě nepo.. :D Hlavně ať jsme v klidu a užíváme si blízkosti a pohody. Stejně bychom ten stres zbytečně přenášeli na své okolí a to je přece to, co (především o Vánocích) nechceme. :-)

      Vymazat