neděle 27. srpna 2017

Zápisky z dovolené č.3 - Nádech a výdech

Jsem právě s Eliškou na dovolené. S mým (skoro) mužem a jeho maminkou, Elišky babičkou v Chorvatsku. Týden je to vcelku akční, snažíme se z ostrova Krk vytěžit maximum. Zároveň podle toho, co nám Eli a slunce dovolí. A tak jezdíme po různých památkách a plážích a přes poledne, když Eli vytuhne hrajeme deskovky. A mě tu občas napadne nějaká myšlenka, jako třeba dnes, kterou nechci pustit a chci si k ní něco napsat.
 
Moře mě neskutečně uklidňuje. Má velkou sílu, pravidelný rytmus. Jako náš dech, jako když se naplňují a smršťují naše plíce. Nádech a výdech. Nádech a výdech. Příliv a odliv.


 
A tak si znovu (pokolikáté už?!😃) uvědomuju, jak je nádech a výdech důležitý ve všech směrech. Jak jet ve všem neustále na 150% je nesmysl. Jak se z toho umím dostat do pěkného energetického průšvihu, když pořád jen frčím, když se pořád jen nadechuju a zasloužilý výdech nepřichází.



Tak si tu teď spokojeně dýchám přímořský vzduch. Pořádně zhluboka vydechuju. A těším se, jak si ty nádechy a výdechy budu do všedních dnů plánovat víc vědoměji. A do všech oblastí svého běžného života.
 
Krásný zbytek léta
Lucka

Žádné komentáře:

Okomentovat