úterý 28. června 2016

První dny v novém

Máme toho všichni tři teď plnou hlavu a na nic jiného v ni moc nezbývá místo - jsme čerstvě přestěhování, nadšení z poklidného sousedství a výhledu do berounských kopců a zamilovaní do našeho domečku.
 
Snažím se vrýt si do paměti, jak to celé probíhalo. Přece jen doufám, ze jsme se stěhovali naposled. :-)

- Stěhování v tropických teplotách byl trochu očistec. Nejedno triko bylo propoceno, ale lepší než kroupy, které přišly o pár hodin později.
- Polovina stěhovací bandy přijela s 2 hodinovým zpožděním. I přesto jsme to zvládli v domluveném case.
- Eliška jako by věděla, že je potřeba, aby rodiče stěhovali, nechala se hlídat babičkou a tetou a padla za vlast až když bylo vše v domečku.
- Zádrhel nastal, když jsme stěhovací dodávku plnou našich věcí a nábytku nemohli nastartovat. Po stopadesátém pokusu se rozhodla, že tedy bude spolupracovat a dovezla vše na místo určení.
- Elišky pád první večer do vykopané díry u základové desky vypadal sice děsivě (nebyla to žádná obří jáma, ale i tak), za chvíli se oklepala a začala s tatínkem venku grilovat.
- I bez kuchyně se dá fungovat. Děkuji sama sobě, že jsem darovala pod strom svému muži kontaktní gril. Grilování je naší oblíbenou letní činností, a jíst venku posouvá požitek z jídla o level výš. I když na hromadě hlíny, která zatím představuje naší budoucí zahradu. :-)
- A začala fáze úklidu. Kdo by řekl, že dům bude beze smítka, je na omylu. Naším denním chlebem je vysávání, vytírání, utírání. Musím říct, ze nejvíc zabrat my dává vysávání schodiště. Na to aby si člověk udělal nějaký akrobatický kurz, jak je to pro mě komplikované na koordinaci. A lehký prachový povrch všude jako by nechtěl zmizet.
- Také žiju hledáním v krabicích a pytlech, ubezpečováním, že jsem to přece dala do téhle krabice a v jiné to být nemůže. Aktuálně netuším, kam zmizely manikúrní nůžtičky a Elisky polštář. Aneb jak se říká: "Pořádek je pro blbce, inteligent zvládne chaos."
- Díky zabalení hraček jsme naši princeznu vytáhli díkybohu! ze stavu přehlcení a rabování všeho, co ji přišlo pod ruku. Dnes montovala s tatínkem postel a sprchovala špinavé nádobí a se mnou otírala dveře a zábradlí. Vypadá to, ze hračky půjdou jednoduše stranou a zůstaneme v režimu používání reálných věcí.

Jsem ráda, že jsme si na 14 dní vzali dovolenou a můžeme se našemu novému domovu věnovat naplno. 



Přejeme krásné letní dny všem.
Lucka
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat